Clean up paddling

Kajakktur - 7 dager

Å padle i havkajakk er en fantastisk måte å oppleve øylandskapet Lofoten og dets unike flora og fauna på.

Lofoten Aktiv tilbyr trygge turer med guide der vi padler stille rundt i vår vakre natur. Ved behov gir guidene deg grunnleggende tips om padleteknikk.

Vår formidling har fokus på kultur og naturhistorie fra området vi ferdes i, og naturvern er innebygd i ALT vi gjør. Bli med Lofoten Aktiv på tur og opplev vårt ville og vakre Lofoten fra havkajakken.

Varighet: 7 dager
Krav: NPF Grunnkurs / EPP 3 / BCU 3star sea.
Gradering:
Oppmøte: Kl.10:00, Svolvær turistinformasjon

Pris: NOK 13 350,-

Kajakktur 7 dager

Vi møtes i Svolvær etter avtale først dagen og snakker sammen om hva som er mulig å gjøre på denne turen; vær og deltagere avgjør mye for rutevalget. Sammen går vi gjennom at alt som skal til av mat, drikke og utstyr er med. De som leier kajakk hos Lofoten Aktiv AS tilpasser og blir kjent med kajakkene. Det er vanlig å begynne turen med en gjennomgang av sikkerhetsrutiner. 

Dag 2 til 6 padler vi etter planlagt rute med daglige tilpassninger til været og deltagerne. Dette er en tur for de som har padlet litt før, har gjennomført og har ferdigheter tilsvarende fullført NPF Teknikkurs. Etter frokost padler vi med en stopp omtrent hver 1,5 til 2 timer. Turen er utforskende og det kan være at vi må lete litt for å finne gode landingsplasser for snack og lunch og for campen den natten. Det er god tid til å komme nær innpå sel, oter, niser og det store mangfoldet av fugler som krysser vår kurs. Etterfylling av vann er også en viktig oppgave siden flere av våre camper ligger på små øyer uten ferskvann. Med bakteppene av Vestfjorden mot sør, Nord-Atlanteren mot nord og vest så er Lofotens fantastiske alpelandskap eventyrlig å padle i. 

Målet for denne turen er å padle rundt minst tre av Lofot-øyene. Deltagerne bestemmer ganske mye når det gjelder fart og kurs i løpet av dagen slik at dagens mål kan endre seg; en typisk kajakktur i åpent øylandskap. 

Dag 7 blir en litt kortere padledag siden vi padler mot pickup/sluttsted for turen og sjekker ut kajakkene og utstyret. 

Generell Info:

På alle Lofoten Aktiv sine kajakkturer er det en guide/instruktør pr 6. deltager (med visse unntak om gruppens sammensetning/kunnskap tilater det).

På grunn av landskapet vi ferdes i og en natur som ikke tåler stor belastning, har vi ikke større grupper enn 10 deltaker og to guider. Deltagerene har selv ansvar for å ha med og organisere egen mat, evntuelt telt, sovepose og utstyr som kreves for turens lengde.

Lofoten Aktiv sender ut en liste med oversikt over normale behov for klær, mat og utstyr til alle påmeldte. Før vi drar pakker vi om/organisere/fordeler mat, for å minske søppelmengde vi må dra med oss hjem etter tur.

Inkludert i prisen

  • 1 havkajakk med åre, vest, spruttrekk og svamp
  • Padlejakke og åre votter
  • 1 guide per 6-7 deltagere
  • Transfer fra Svolvær til start stedet og retur til Svolvær etter kajakkturen.

Ikke inkludert i prisen

  • Reisen til og fra Svolvær før og etter kajakkturen.
  • Mat og drikke på turen.
  • Camping og personlig utstyr.
  • Alt som ikke står spesifisert i teksten.

Et ufravikelig krav for å delta på våre aktiviteter er at du må ha en gyldig reise forsikring som dekker alle aktiviteter som Lofoten Aktiv AS tilbyr. Denne forsikringen må du tegne før du begynner på turen til Lofoten.

Kurs eller guidet tur?

Er dere en gruppe eller vennegjeng på 4 personer eller mer kan vi arrangere et havkajakk kurs eller guidet tur for dere.

Ta kontakt for et uforpliktende tilbud!

The Lofoten islands

Image

Kursholdere

Alle våre kursholdere er godkjente av Norges padlerforbund som aktivitetsledere, turledere eller veiledere.

Alle våre kursholdere har lang erfaring.

Lofoten Aktiv har forsikring som dekker alle kurs og aktiviteter

okoturisme
logo lofoten aktiv
Kontaktinformasjon

Lofoten Aktiv AS, Postboks 136, 8309 Kabelvåg

Telefon: +47 76 07 30 00 - Mobil: +47 99 23 11 00

Epost: [email protected]