10 dagers kajakktur

Kajakktur -  10 dager

Å padle i havkajakk er en fantastisk måte å oppleve øylandskapet Lofoten og dets unike flora og fauna på.

Lofoten Aktiv tilbyr trygge turer med guide der vi padler stille rundt i vår vakre natur. Ved behov gir guidene deg grunnleggende tips om padleteknikk. Vår formidling har fokus på kultur og naturhistorie fra området vi ferdes i, og naturvern er innebygd i ALT vi gjør.

Bli med Lofoten Aktiv på tur og opplev vårt ville og vakre Lofoten fra havkajakken.

Varighet: 10 dager
Krav: NPF Teknikkurs/ EPP 3 / BC Coastal Sea Kayak Award.
Gradering:
Oppmøte: Kl.10:00, Svolvær turistinformasjon

Pris: NOK 18 570,-

10 dagers tur

Om du virkelig ønsker å utforske Lofotens mangfoldige øyverden på nært hold gir en 10-dagers padletur deg muligheten til akkurat det. Er vi heldige får vi oppleve sel, nise, delfiner, oter, havørn i tillegg til myriaden av sjøfulg, på nært hold.

DAG 1

Velkommen til padleeventyr i Lofoten! Vi møtes kl 10:00 og blir litt kjent med hverandre. Deretter tar vi en titt på kartene over Lofoten og de mulighetene vi har, i forhold til det været vi forventer de neste dagene. Det blir også en gjennomgang av alternative ruter slik at alle kan være litt forberedt på hvilke muligheter vi har.

Neste post på programmet er å se på hva vi trenger av mat på turen og gjøre innkjøp av det meste, før vi drar ut på tur. Etter å ha sjekket at alle har med det utstyret som trengs for en tur av denne lengden dra vi ut til startstedet. Her tilpasser vi kajakken til hver enkelt og pakker utstyret på forsvarlig måte. For de som ikke har padlet denne typer turer kan vi gjøre en gjennomgang av grunnlegende padleteknikk, for god og gøy padling. Nå begynner ditt eventyr i Lofoten.

Vår måte å padle på er å ha en pause minst hver andre time, med en snackstopp eller et måltid. Ved enhver anledning er det viktig å fylle drikkevann og vann til matlaging, på turen til neste camp. På ettermiddagen, når vi har funnet en god camp, setter vi opp teltene og ordner til for natten. Om været og humøret vil det, er det alltid mulig å padle en kveldstur i området rundt campen.

DAG 2 - 9

Etter frokost forsetter turen rundt eller langs arkipelaget, som er en del av Lofoten. De rutene vi velger gir det muligheten til å oppleve fiskevær, arktiske jordbruksbygder, stupbratte fjell, kritthvite strender, åpne havstrekninger og stille bukter.

Valg av camp lar vi været bestemme, noen camper bruker vi i to netter, men de fleste blir bare for ei natt. Noen deler av Lofoten sin øyverden egner seg bedre å padle i noen vindretninger, slik hjelper været oss å planlegge turen.

DAG 10

Siste padledagen i Lofoten padler vi tilbake til bilen, pakker ut eget utstyret og gjør lånt utstyr og kajakker klare til neste tur.

Generell Info:

På alle Lofoten Aktiv sine kajakkturer er det en guide/instruktør pr 6. deltager (med visse unntak om gruppens sammensetning/kunnskap tilater det). På grunn av landskapet vi ferdes i og en natur som ikke tåler stor belastning, har vi ikke større grupper en 10 deltaker.

Deltagerene har selv ansvar for å ha med og organisere egen mat, evntuelt telt, sovepose og utstyr som kreves for turens lengde. Lofoten Aktiv sender ut en liste med oversikt over normale behov for klær, mat og utstyr til alle påmeldte. Før vi drar pakker vi om/organisere/fordeler mat, for å minske søppelmengde vi må dra med oss hjem etter tur.

Inkludert i prisen

  • 1 havkajakk med åre, vest, spruttrekk og svamp
  • Padlejakke og åre votter
  • 1 guide per 6-7 deltagere
  • Transfer fra Svolvær til start stedet og retur til Svolvær etter kajakkturen.

Ikke inkludert i prisen

  • Reisen til og fra Svolvær før og etter kajakkturen.
  • Mat og drikke på turen.
  • Camping og personlig utstyr.
  • Alt som ikke står spesifisert i teksten.

Et ufravikelig krav for å delta på våre aktiviteter er at du må ha en gyldig reise forsikring som dekker alle aktiviteter som Lofoten Aktiv AS tilbyr. Denne forsikringen må du tegne før du begynner på turen til Lofoten.

Kurs eller guidet tur?

Er dere en gruppe eller vennegjeng på 4 personer eller mer kan vi arrangere et havkajakk kurs eller guidet tur for dere.

Ta kontakt for et uforpliktende tilbud!

The Lofoten islands

Image

Kursholdere

Alle våre kursholdere er godkjente av Norges padlerforbund som aktivitetsledere, turledere eller veiledere.

Alle våre kursholdere har lang erfaring.

Lofoten Aktiv har forsikring som dekker alle kurs og aktiviteter

okoturisme
logo lofoten aktiv
Kontaktinformasjon

Lofoten Aktiv AS, Postboks 136, 8309 Kabelvåg

Telefon: +47 76 07 30 00 - Mobil: +47 99 23 11 00

Epost: [email protected]