Image

NPF Grunnkurs Våttkort

Grunnleggende kurs for deg som vil nyte stille viker og åpent hav

Havkajakken er et fantastisk «verktøy» for å komme deg ut i naturen og være på havet. Lofoten Aktiv sitt kurs vil utvikle din padleteknikk og forståelse for havpadling. I tillegg gir Lofoten deg de mest inspirerende omgivelser.

Etter endt kurs kan du bli med mer erfarne padlere på tur uten å være til bry, manøvrere kajakken dit du ønsker og ha et godt forhold til sikkerhet og sjømannskap.

Varighet: 2 dager (16 timer)
Krav: Fordel å kunne svømme
Gradering:  * Muntlig tilbakemelding
Oppmøte: Kl.09:00, Lofoten Aktiv AS sin base i Rødmyrveien 24, 8310 Kabelvåg

Evaluering: For å få VåttKort må du delta på alle aktivitetene nevnt ovenfor

Pris: NOK 2,850,-

Bruk av eget utstyr er greit om det holder NPF krav for kurset.

Noen delmål:

Dag 1

bruker vi til å bli kjent med hvordan kropp, kajakk og åre kan fungere sammen. Gjennom lek og øvelser lærer du å styre kajakken dit du vil, finne enkleste måte å komme seg opp i kajakken etter et velt og hjelpe andre som har gått rundt.

Dag 2

begynner med oppdatering fra i går og noen nye tekniske moment. Deretter drar vi på tur. Vi padler i et egnet område til å utvikle og perfeksjonere framdrift og styring, du kan også lære å bruke roret. På turen får du også økt forståelse for veivalg og hva vær og vind gjør med kajakken på tur. Når det er lunsjtid finner vi en passende plass å ta pause på. Alle har med egen mat og varm/kald drikke.

Husk å ta med deg ull undertøy og lester samt skifte. Det hender at dere blir våte selv om dee bruker tørrdrakter, lek er gøy!! 

Vi, Lofoten Aktiv AS,  ønsker også i år å gi deg/dere et alternativ som vil gi langvarige og positive opplevelser. 

Vi har nå tilpasse våre kurs til Corona-smitten. Vårt mål er å komme i gang med kurs for inntil 6 deltagere fra 15 mai. og for 8 deltagere etter 15 juni. 

Meld deg på et av våre kurs om du/dere har lyst å bruke denne tiden til å utvikle deg/dere som padlere og bærekraftige brukere av vår vakre natur.

Lofoten Aktiv AS er den eneste bedriften i NordNorge som er en Godkjent Norsk Økoturisme bedrift og tilbyr denne type kurs. Prisen på kursene er den samme som i fjor.

Spesielt for i år er vårt 4-dager kajakkurs med en dag intensiv teknikkurs og de neste 3 dagene blir en kajakktur med mange læringselementer.

På denne måten kan du ble en bedre rustet padler for å bli med andre på tur. 

Siden vi er en Godkjent Norsk Økoturisme bedrift så vil vi også gi deg muligheten til å velge lokale overnattingsteder og spisesteder. På den måten vil din tur til Lofoten også være med på å bygge opp lokalt eierskap og ta vare på naturen vi bor.

En av mange utfordringer i sommer vil være de som vil «fri-campe» eller benytte seg av de muligheten Friluftsloven gir oss til å sette opp telt der vi vil. Tenk på dette og sett opp teltet eller parker bobil/campingvognen så ofte som mulig på tilrettelagte campingplasser. Jo flere som gjør dette jo lengre blir denne muligheten åpen for alle.

Kurs eller guidet tur?

Er dere en gruppe eller vennegjeng på 4 personer eller mer kan vi arrangere et havkajakk kurs eller guidet tur for dere.

Ta kontakt for et uforpliktende tilbud!

The Lofoten islands

Image

Kursholdere

Alle våre kursholdere er godkjente av Norges padlerforbund som aktivitetsledere, turledere eller veiledere.

Alle våre kursholdere har lang erfaring.

Lofoten Aktiv har forsikring som dekker alle kurs og aktiviteter

okoturisme
logo lofoten aktiv
Kontaktinformasjon

Lofoten Aktiv AS, Postboks 136, 8309 Kabelvåg

Telefon: +47 76 07 30 00 - Mobil: +47 99 23 11 00

Epost: [email protected]