NPF Grunnkurs og tur

Lofoten aktiv grunnkurs turDSCN002503

Til Booking

Nybegynnerkurs og tur over 4 dager

Perfekt for deg som vil lære essensen av havpadling på kort tid. Første dag starter med teori, før vi tilpasser utstyr og bruker resten av dagen til å bli kjent med hvordan kropp, kajakk og åre kan fungere sammen. På dag to planlegger vi turen etter værmeldingen, handler inn mat, ser gjennom utstyr og pakker kajakker. Så legger vi ut på en tre-dagers tur, der vi overnatter i telt på egnede plasser.

Dette kurset gir det NPF grunnkurs Våttkort, med bedre tid til å trene på nylærte teknikker sammen med dyktige instruktører. I tillegg lærer du litt sjømannskap tilpasset Lofoten og Nordnorske forhold.

Noen delmål:

Kunne løfte, bære, sjøsette og sikre kajakken. Kunne kanting av kajakk, framdriftstak, bakoverpadling, styretak bak og foran, lave støttetak, sideveis forflytting i fart og stillestående. Falle ut av kajakken og kameratredning blir en naturlig siden du skal lære å kjenne grensene til deg selv, kajakken og åra. Planlegging av rute i forhold til vær, hvilket utstyr er nødvendig og pakking av kajakk.

Dag 1 Starter med 2,5 time teori, i våre kurslokaler på Arbeideren i Kabelvåg sentrum. Deretter kjører vi til Lofoten Aktiv sin base, for tilpassing av utstyr, før vi går i vannet ved Ørsvågvær Camping. Vi øver på teknikk og blir kjent med hvordan kropp, kajakk og åre kan fungere sammen.

Dag 2 Vi møtes etter avtale, og drar i butikken der vi kjøper det siste påfyll av mat og drikke for turen. All mat vi tar med på turen pakkes om slik at vi tar med minst mulig søppel på turen. Så kjører vi til startstedet, pakker kajakker og begynner turen. Resten av tiden blir en tre-dagers tur, der vi legger inn flere tekniske øvelser, bruker mer tid på planlegging av turen videre og vurderer vær opp mot planlagt rute.

Overnattingen blir i camper vi finner på turen. Telt og sovepose blir godt å ha når dagen er over.

Turen avsluttes i Kabelvåg med oppsummering og tilbakemelding.


Varighet: 4 dager
 Krav:
 Ingen krav
Gradering:

Oppmøte: Kl.10.00, Svolvær turistinfo
Evaluering: For å få VåttKort må du delta på alle aktivitetene nevnt ovenfor
Pris: 5100 NOK,-

Ingen hendelser