LOFOTEN AKTIV AS ble startet opp under navnet Janns Adventure Lofoten i 1984.

Firmaet eies og drives av Jann Engstad. I tillegg leier han inn lokale turledere og guider ved behov. 

Jann har lang erfaring med aktiviteter, turproduksjon og tilrettelegging for individuelle og grupper, og har en unik spisskompetanse på miljøriktig friluftsliv. Jann er instruktør og har vært aktiv innen flere aktiviteter og idretter blant annet: Norges Røde Kors, havkajakk, svømming, volleyball, handikapidrett, telemarkski, landhockey og langrenn.

Lofoten Aktiv er, siden 2008, godkjent Norsk Økoturismebedrift og har et godt kontaktnett i hele Norge. Vi henviser deg gjerne videre til andre trygge aktører, etter du har besøkt Lofoten og prøvd det vi har å tilby deg, eller din bedrift.

Vår kunnskap og kjærlighet til Lofoten og denns mangfold av natur gjør det enkelt for oss å hjelpe deg å realisere drømmer, mål og ønsker.

Våre guider er født, eller har bodd lenge, i Lofoten og er svært godt kjent i de områdene vi opererer i. Vi kjenner derfor mange av de fineste stedene og kan gi deg de beste turopplevelsene. Lofoten Aktiv lager gjerne et forslag til hva du kan gjøre sammen med oss; både til korte dagsturer eller lengre overnattingsturer, til reiserute, aktiviteter og steder med atmosfære for overnatting.

Vi står klare til å ta deg med ut i den vakre Lofotnaturen.

Gode opplevelser og din sikkerhet er Lofoten Aktivs viktigste mål.

Velkommen på tur med oss!